Skaniausi itališki desertai: kur paragauti?

pagr

Italija – tai Renesansas, klasika, net 5 jūros, romantika, vynas ir, be abejonės, maistas! O tiksliau desertai… Visi nuvažiavę į kitą šalį norime patirti autentiško skonio… Kokius desertus paragauti viešnagės metu Italijoje? Pateikiame geriausių, gardžiausių ir nuostabiausių itališkų desertų sąrašą, kurie padės Jums pajusti tikrąją Italiją.

Skaniausi itališki desertai

Tiramisù

tiramisu

Šio deserto pavadinimas reiškia „iškelk mane aukštai“. Ir tikrai suvalgę šio deserto jausitės ypač laimingi ir pakylėti… Juk, kaip sakoma, „nėra nuotaikos – suvalgyk ko nors saldaus“. Mes tikime, kad šį desertą esate ragavę bent kartą per savo gyvenimą. O jei ne, turite padaryti tai kuo greičiau.
Desertas gaminamas iš sausainių, išmirkytų likeryje, Maskarponės sūrio bei kakavos miltelių. Italijos restoranuose tiramisù dažnai būna pagamintas vietoje, todėl galite būti užtikrinti, kad šis desertas pasieks Jus šviežias.

Geriausią tiramisù paragausite Bar Pompi, Romoje.


Tartufo di Pizzo


Tartufo pizzo
Pasižiūrėjus į šį desertą, turbūt nė vienam iš mūsų seilė tikrai nutįsta… Tai – dažniausiai šokoladiniai (nors būna ir iš uogų) ledai, apibarstyti kakava, cinamonu arba riešutais. O svarbiausia – pasiekus deserto širdelę, nustebina ištekėjęs tirštas ir gardus šokoladinis įdaras… Norint paragauti geriausiai paruoštą šį desertą, teks nusigauti iki Pietų Italijos, pačio batelio priekio – Kalabrijos regiono. O jei tiksliau – iki miestelio Pizzo Calabro.

Geriausią tartufo di Pizzo paragausite Bar Gelateria Ercole, Pizzo miestelyje, Kalabrijoje.

Panettone

panettone

Panettone – tai speciali pasaldinta duona, kiekvienais metais ruošiama Kalėdoms. Ypač populiari Milane ir aplinkinėse vietovėse. Desertas pagardintas razinomis, cukruotais vaisiais, o jo tešlos iškildinimui prireikia net 20 valandų. Čia Kalėdos nebūtų Kalėdomis, jeigu nebūtų Panettone!

Geriausių Panettone ieškokite Princi įmonės parduotuvėse, Milane.

Gelato

gelato

Italija garsėja geriausiais ledais pasaulyje… To niekas negali paneigti. Galite bandyti, bet – neišeis! Gerų ledų rasite visoje Italijoje, kurie bus ne tik įvairiausių skonių ar spalvų, bet ir kremiški, tirpūs ir… įsimintini. Nes jų skonio tiesiog nepamiršite visą savo gyvenimą…

Geriausių gelati paragausite ledainėje Vivoli, Florencijoje.

Cannoli

canolli

Tikrų cannoli galite paragauti Sicilijoje, nes čia – jų tėvynė. Tai iš trapios tešlos pagamintas pyragėlis, primenantis vamzdelio formą. Jo vidus pripildomas skanaus kremo, dažniausiai iš Rikotos sūrio.

Skaniausių cannoli rasite Piana degli Albanesi miestelyje, esančiame apie 24 km nuo Palermo, Sicilijoje

Cassata siciliana

cassata siciliana

Dar vienas saldumynas iš Sicilijos. Cassata gimė salos sostinėje Palerme. Tai – biskvitinis tortas, permirkęs vaisių sultyse ir likeryje ir perteptas Rikotos sūriu, paskanintas cukruotomis vaisių žievelėmis ir šokoladiniu arba vaniliniu kremu. Cassata papuošiama su cukruotais vaisiais: vyšniomis ir citrusais, kurie ypač būdingi šiai charakteringai salai.

Burnoje tirpstančios cassatos rasite visoje Sicilijoje.