Kur pavalgyti Romoje?

rome_konv

Ach, ta Roma… Smagu, kad turime pigių skrydžių galimybes į šį amžinąjį miestą, todėl jis mums – tarsi ranka pasiekiamas. Norint gerai apžiūrėti Romą reikia paskirti nemažai laiko ir jėgų. O kad tas jėgas atgautumėte, svarbu sočiai ir skaniai pavalgyti. Ir Romoje tai tikrai galima padaryti, na, bent jau skaniai tai be jokios abejonės: juk Italija – nuostabios kulinarijos kraštas. Taigi pateikiame jums sąrašą, kur galima skaniai pavalgyti Romoje savo romėniškų atostogų metu.

Restoranai Romoje

Restoranai Romoje, kur kaina žmogui – 35 – 50 eurų

Fortunato al Pantheon
Via del Pantheon 55
Čia galėsite paskanauti klasikinių itališkų patiekalų, be to, kasdien restorano šefas siūlo ir paprastesnių patiekalų kaip kotletukai su artišokais. Mėgstantys makaronus šiame restorane galės paragauti spaghetti alle vongole ar tagliolini su baltaisiais trumais. Čia taip pat galima užsisakyti šviežios žuvies, kurią šefas atidžiai parenka bei gamina tradiciniu būdu. Vyno mylėtojai galės išsirinkti šio gėrimo pagal savo skonį, nes restoranas siūlo gana platų vyno meniu. Šiltuoju sezonu galima sėdėti lauke. Beje, šią vietą pamėgę vietiniai Italijos politikai.

Toscano
Via Germanico 58/60
Iš restorano pavadinimo galima suprasti, jog čia didžiausias dėmesys skiriamas Toskanos regiono virtuvei. Kadangi Toskana žinoma dėl savo ypač geros kokybės steiko, tai ir šiame restorane galėsite jo paragauti. Nors Toscano siūlo ir nemažai kitų patiekalų, tačiau dauguma lankytojų renkasi jautieną, keptą ant atviros ugnies bei patiektą su pupelėmis faglioli al fiasco, kurios apšlakstytos ne vieną apdovanojimą pelniusiu tyru alyvuogių aliejumi.  Vasaros metu lauke būna staliukų, taip kad mėgautis ką tik iškeptu Toskanos steiku bei sodriu vynu lauke – tai tikrų itališkų atostogų pojūtis.

Restoranai Romoje, kur kaina žmogui – 25 – 35 eurai

Ditirambo
Piazza della Cancelleria 74
Šis mažytis restoranėlis, esantis šalia Campo dei Fiori – tai gyvybinga ir viliojanti užsukti vieta su medžiu dengtomis lubomis bei akmeninėmis arkomis. Čia galima paragauti romėniškų patiekalų kaip cacio e pepe (makaronai su avies sūriu pecorino romano bei juodaisiais pipirais) ar įdomių naujovių kaip traškios ir plonos bulvytės su sūrio fondiu bei juodųjų trumų atplaišomis. Kiekvieną dieną į restoraną ateina ponia Signora Antonia, kuri gamina pasakiško skonio naminius makaronus bei burnoje tirpstančius desertus.

La Tavernaccia
Via Giovanni di Castel Bolognese 63
Tai šeimai priklausantis restoranas, kurį labiausiai mėgsta vietiniai Romos gyventojai. Tai – žavingai chaotiška vieta, tačiau aptarnavimas čia šiltas ir draugiškas, o maistas – tikro romėniško skonio. Pradėkite nuo česnakinės bruschetta, kuri patiekiama su prosciutto, o po to patartina paragauti nuostabių tradicinių makaronų. Taip pat dėmesio verta lazanija, žuvis bei ant atviros ugnies kepta mėsa. Vyno pasirinkimas čia ne itin gausus, tačiau atrinkti tik geros kokybės ir už padorią kainą.

Roma Sparita
Piazza di Santa Cecilia 24
Tikras Romos perlas, užslėptas vienoje gražiausių aikštėje Trastevere rajone tarp išblukusių ochros ir terakotos spalvų namų. Vasaros metu staliukai stovi aikštėje, taigi galima gurkšnoti itališką vyną ir mėgautis tikra Romos virtuve – la cucina romana. Čia meniu nelabai ilgas, tačiau dauguma žmonių užsuka į šį restoraną dėl ypač skanių makaronų cacio e pepe ar moliuskų su česnakais, čili pipirais bei žiupsneliu pomidorų – cozze alla marinara.

Riboto biudžeto restoranai Romoje

Pizzeria Baffetto
Piazza del Teatro di Pompeo 18
Norėdami užsisakyti picą šioje vietoje turėsite šiek tiek palaukti lauke, nes eilė gana ilgoka. Tačiau laukti ilgai neteks, nes aptarnavimas čia labai greitas, be to, pica tokia skani, kad šiek palaukti tikrai verta. Plona ir traški romėniška pica jums bus pateikta tiesiai iš forni a legna (krosnies). Jei nemėgstate picos, čia galėsite išsirinkti ir kitų patiekalų, be to, būtinai reikėtų paragauti karamelinio pudingo – panna cotta.

Osteria della Suburra
Via Urbana 69
Šis mažytis restoranas siūlo vienus geriausių naminių makaronų visoje Romoje. Aplinka čia relaksuojanti, o aptarnavimas ypač draugiškas. Fettucine makaronai su baravykais (porcini) šiame restorane tiesiog nuostabūs, bet jei pageidaujate kažko nuotykingesnio, paragaukite makaronų su šerniena. O kas desertui? Desertui – pasakiško skonio naminis tiramisù.

Il Fico
Via di Monte Giordano 49
Anksčiau Il Fico restoranėlis puikuodavosi šalia vešlaus figmedžio Figų aikštėje (Piazza del Fico), tačiau nors ir pakeitęs vietą, niekas čia daugiau nepasikeitė: nuostabus maistas, šaunus vyno sąrašas, draugiškas aptarnavimas bei žemos kainos vis taip pat džiugina lankytojus. Kur dar Romoje galite rasti didelę lėkštę skanių makaronų tik už 6 eurus? Taip pat labai skani veršiena su pistacijomis už 11 eurų.

Ką dar galima nuveikti Romoje? Plačiau skaitykite čia.

Nuotrauka Gerardo Lazzari